Úterý 23. Duben
Moravská Třebová
°C

Shrnutí výsledků mládeže – druhý listopadový víkend

Shrnutí výsledků mládeže – druhý listopadový víkend

Výsledky: pátek 9. listopadu

Regionální liga juniorů

HC Chrudim – HC Slovan Moravská Třebová 10:1

 

Výsledky: sobota 10. listopadu

Liga mladších žáků „D“ 2007-2008

HC Slovan Moravská Třebová „B“ (r. 2008) – HC Skuteč 5:2

Další listopadové utkání se uskutečnilo dne 10.11.2018 na domácím ledě, kam přijel prověřit aktuální formu “osmiček” tým Skutče. Naši borci nastoupili v téměř plné sestavě, pouze s jednou omluvenkou ze zdravotních důvodů.

První gól padl v 7:22, naštěstí do branky soupeře, když skóre otevřel pěknou akcí Samuel Šejnoha. Do konce první třetiny vsítili naši borci ještě dva góly a to oba  v deváté minutě utkání. Korekci nepříznivého vývoje pak zajistil soupeř vstřelenou brankou v 16. minutě, čímž se uzavřelo skóre po první části ve stavu 3 : 1 pro domácí.

Druhá třetina byla na góly poměrně chudá, byť šance byly na obou stranách. Domácí sice zvýšili svůj náskok a upravili stav na 4:1, herně to však za mnoho nestálo, a hráče tak musel k lepšímu výkonu opakovaně burcovat trenér a to nejen na střídačce, jistě pokračoval i v přestávce mezi druhou a třetí třetinou, při úpravě ledu.

Třetí třetina zastihla naše hráče v lehkém útlumu, naštěstí se jim podařilo vstřelit další gól, na což ve velmi krátké době odpověděl i soupeř. Tempo hry se na obou stranách vyrovnávalo, což probudilo i dosud spící tribuny a fanoušci hostí ukázali těm moravskotřebovským zač je toho loket. Pokřiky fanoušků však místo zlepšení výkonu vybudily borce soupeřů k několika faulům, čímž  umožnili našim sehrát dvojitou přesilovku, kterou však nezvládli příliš dobře a skóre se tak již do konce utkání nezměnilo.

Sestava: Štěpán Pospíšil,  Adam Zavoral (střídání v polovině utkání) – Jan Košťál, Daniel Kapl, Jan Jelínek, Jaromír Parolek, Samuel Šejnoha, Filip Klodner Matěj Pokorný, Vlastimil Antošovský, Miloslav Parolek, Ondřej Němeček, Teodor Leier, Jáchym Sekáč, Adam Svozil, Jaromír Parolek

Branky a nahrávky: 7. Samuel Šejnoha, 8. Adam Svozil (Jaromír Parolek), 8. Filip Klodner (Teodor Leier), 25. Jan Jelínek 44. Teodor Leier (Jiří Parolek)

Průběh utkání: 3:1, 1:0, 1:1

HC Dynamo Pardubice – HC Slovan Moravská Třebová 8:5 (0:2, 4:1, 4:2)

Svatomartinský víkend připravil pro mladší žáky (ročník 2007) dvě utkání, v tom prvním jsme se postavili dosud neporaženému týmu z Pardubic. Do utkání kluci vstoupili s velkým elánem a odměnou jim byl vedoucí gól. Na ten dokázali v první třetině navázat ještě jednou úspěšnou střelou a první třetinu se jim podařilo vyhrát v poměru 0:2. Od druhé třetiny nás začal soupeř dostávat pod tlak, domácí se začali také prosazovat v zakončení a v průběhu druhé třetiny převrátili vedení na svou stranu. Do třetí části borci Slovanu vstoupili s úmyslem porvat se o výsledek a ani inkasovaný gól nezmenšil jejich odhodlání. Po velkém boji bylo v polovině třetí části vyrovnáno 5:5. Velké nasazení nás stálo spoustu sil a ty bohužel chyběly v závěru utkání, kdy jsme na další gól soupeře už nenašli odpověď. I přes prohru kluci zaslouží velkou pochvalu, protože se silným soupeřem sehráli rovnocennou partii. Nechybělo mnoho a mohli jsme si z Pardubic odvézt alespoň bod.

Branky a nahrávky: 2. Burda David, 13. Burda David (Burda Adam), 24. Burda Adam, 47. Burda David, 49. Haas Jan (Burda Adam)

Průběh utkání:  0:2, 1:2, 1:3, 5:3, 5:5, 8:5

Sestava: Kostík Vít – Bumbálek Teodor, Burda Adam, Prokop Vojtěch, Smola Vojtěch – Beneš Lukáš, Burda David, Haas Jan, Kadidlo Radim, Kašický Matěj, Marek Lukáš, Vícha Jiří, Žouželka Vít

Liga starších žáků „B“ 2005-2006

HC Dynamo Pardubice – HC Slovan Moravská Třebová 9:2 (4:1, 2:0, 3:1)

Sobotní zápas proti silným Pardubicím se nám příliš nevydařil. Hráči soupeře byli dravější a měli více ze hry, což se promítlo i do celkového skóre. Nejvíce sil nás stála především častá hra v oslabení. Na obdržené branky se poté těžko hledala odpověď.

Branky a nahrávky: 15. Martin Šudoma, 48. Marek Peškar (Marek Hradil)

Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2, 9:2

Sestava: Filip Odehnal, František Janda – Adam Besson, Martin Křička, Lukáš Maurer, Martin Pešta, Marek Peškar, Martin Souček, Filip Hejátko, Matyáš Wölfel, Marek Hradil, Vilém Karal, Roland Strauss, Marek Šimek, Viktor Vostal, Martin Šudoma

Krajská liga přípravek Pardubického kraje

Sobotní dvojzápas zahájili hráči Slovanu (mladší žáci 2011 a dva hráči ročníku 2012) nejprve proti Lanškrounu. Utkání rozjely oba týmy skvěle, jen v první třetině nepadalo moc branek. Mladí hráči Slovanu vstoupili aktivně i do druhé třetiny, kdy se jim podařilo vstřelit hned několik branek. V závěru utkání se probudil také soupeř, který z množství šancí vytěžil dva góly. Oba celky předvedli pěknou hru plnou nasazení, z vítězství se ale nakonec radovali hráči Slovanu. Všichni si za svůj výkon a bojovnost zaslouží velikou pochvalu

Druhý zápas odehráli naši borci proti týmu z České Třebové. Tempo hry bylo od začátku velmi vysoké a hosté začali kontrolovat hru především díky jejich rychlému a útočnému stylu. Náš tým se v první třetině prosazoval po brankách z individuálních akcí a úspěšně zakončeném samostatném nájezdu. Zbytek našich střeleckých pokusů ztroskotal na výborně chytajícím brankáři soupeře. Česká Třebová slavila zasloužené vítězství, ačkoli se naši hráči vždy snažili na nepříznivé skóre statečně zareagovat.

Sestava: Matyáš Vodička, Kuba Pečinka, Martin Pluháček, Tomáš Janda, Samuel Jurkulák, Lukáš Ondříček, Jirka Pokorný, Honza Žvátora, Šimon Mlčoch, Vašek Tajovský

 

Výsledky: neděle 11. listopadu

Liga mladších žáků „D“ 2007-2008

HC Slovan Moravská Třebová – HC Spartak Choceň 7:5 (3:2, 1:0, 3:3)

V nedělním zápase na nás čekal soupeř z druhého konce tabulky. Od začátku utkání jsme choceňské přehrávali, ale rychlé dvoubrankové vedení nás ukolébalo a soupeř dvěma nájezdy srovnal průběžný stav. Druhou část jsme měli pod kontrolou, ale ze spousty šancí se nám podařilo dát jen jednu branku. Třetí část přinesla velkou zápletku. Nejdřív jsme odskočili na rozdíl tří branek, ale soupeř se nevzdal, bojoval o každý puk a v půlce třetí části se přiblížil na rozdíl jediné branky. Poté jsme odskočili na dvoubrankový rozdíl a vypadalo to, že už si závěr utkání pohlídáme. Dvě minuty před koncem ale hosté znovu snížili na jednobrankový rozdíl. Koncovku však zvládli lépe naši hráči, soupeře nepustili do šance a čtyři vteřiny před koncem, po závaru před brankou soupeře, gólem na konečných 7:5 zpečetili své vítězství.

Branky a nahrávky: 5. Haas Jan (Prokop Vojtěch), 7. Prokop Vojtěch (Žouželka Vít), 15. Kadidlo Radim (Haas Jan), 38. Burda David (Beneš Lukáš), 42. Prokop Vojtěch (Burda David), 54. Vícha Jiří (Kadidlo Radim), 60. Haas Jan (Vícha Jiří)

Průběh utkání:  2:0, 2:2, 5:2, 5:4, 6:4, 6:5, 7:5

Sestava: Kostík Vít – Bumbálek Teodor, Burda Adam, Prokop Vojtěch, Smola Vojtěch – Beneš Lukáš, Burda David, Haas Jan, Hodáň Dominik, Kadidlo Radim, Kašický Matěj, Marek Lukáš, Vícha Jiří, Žouželka Vít

Liga starších žáků „B“ 2005-2006

HC Slovan Moravská Třebová – HC Spartak Choceň 5:2 (1:1, 0:1, 4:0)

V neděli si starší žáci spravili chuť po náročném zápase s Pardubicemi. Hokej proti Chocni byl rychlý a ani tento soupeř nás nenechal vydechnout. Celý zápas byl velmi vyrovnaný, a rozhodnul až samotný závěr. Borci Slovanu zachovali chladnou hlavu a čtyřmi brankami v poslední třetině zápas opanovali. Jako klíčový moment se ukázala naše využitá přesilovka z 50. minuty.

Branky a nahrávky: 4. Lukáš Maurer, 46. Martin Šudoma (Lukáš Maurer), 48. Marek Peškar (Martin Šudoma), 50. Lukáš Maurer, 51. Martin Křička (Lukáš Maurer)

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2

Sestava: Filip Odehnal, František Janda – Jakub Kubín, Adam Besson, Martin Křička, Lukáš Maurer, Martin Pešta, Marek Peškar, Martin Souček, Filip Hejátko, Matyáš Wölfel, Marek Hradil, Vilém Karal, Roland Strauss, Marek Šimek, Martin Šudoma

Mini hokej ročník 2009

Mladí hokejisté „A“ týmu Slovanu nastoupili proti celku ze Skutče a již od první minuty jasně diktovali tempo hry. Pěkný kombinační hokej s pozornou hrou dozadu přinášel ovoce v podobě vstřelených branek a celkové skóre vyznělo jednoznačně v náš prospěch. Další zápas proti HC Hlinsko „A“ následoval obratem. Naši hráči pokračovali v dobrém výkonu i tempu a podobně jako v prvním utkání, tak i zde se dařilo proměňovat vytvořené šance. Celkovou radost nepokazila ani ztráta čistého konta našeho brankáře.

Sestava: Marossy Ríša – Muselík Kuba, Holub Adam, Nečas Tomáš – Rada Ruda, Růžička Tomáš, Chlup Štěpán – Voráč Kamil, Kakiš David

Mladíci „B“ týmu Slovanu nastoupili proti HC Hlinsko „B“. Důraznou, rychlou kombinační hrou jsme si velmi rychle vybudovali potřebný náskok, který jsme postupně navyšovali. Bylo to další jasné vítězství pro HC Slovan. Po krátké přestávce jsme nastoupili proti Chrudimi a hned od začátku se rozhořela těsná bitva. Soupeř hrál pouze na dvě formace, které ale vynikaly svojí kvalitou a vstup do utkání byl v jejich režii. Ani náš zlepšený pohyb ve druhé třetině nevedl ke srovnání herního projevu. Je tedy férové uznat, že soupeř vyhrál zaslouženě. Mladé borce Slovanu ale musíme pochválit za bojovnost a velké nasazení.

Sestava: Červinková Zuzka – Sekáč Radim, Muselík Kuba, Nečas Tomáš – Voráč Kamil, Kakiš David, Chlup Štěpán –  Schober Marek, Palla Lukáš, Kukrle  Štěpán

Regionální liga dorostu

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slovan Moravská Třebová 6:4 (3:1, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 12. Tomáš Faltejsek (Jan Žouželka), 23. Patrik Dohnal (Petr Oujeský), 45. Erik Pospíšil, 50. Erik pospíšil (Josef Haas)

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4

Sestava: Alexandr Marossy – Marek Netolický, Šimon Přidal, Tomáš Mlčoch, Matěj Myslikovjan, Jan Kolísek, Vojtěch Šedý, Petr Oujeský, Martin Schön, Michal Marek, Patrik Dohnal, Tomáš Faltejsek, Jan Žouželka, Jan Janda, David Hekele, Erik Pospíšil, Vojtěch Karafiát, Josef Haas 

Published by Václav Dokoupil