Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

V okresním derby se radovali hosté

V okresním derby se radovali hosté

V okresním derby se radovali hosté

A mužstvo

HC SLOVAN M.T. – HC  LITOMYŠL

5 : 6 (3:2, 1:2, 1:2)

V druhé minutě otevřel skóre střelou mezi tyč a rameno Petra Galušky Křesťan. V 6. minutě domácí využívají přesilovou hru poté, co si Čikl objíždí bránu a zasouvá puk za záda Kalouska. 8. minuta přináší velkou šanci Augustina, který jede sám na bránu, ale puk se bohužel odráží od betonů. Pár sekund na to Augustin podniká rychlý protiútok. Nahrává Fibrichovi, který  střelou nahoru zvyšuje na 2:1. Chvíli na to dostává trest 2+2 Muselík. Při hře 4 na 4 se Augustin dvěma krásnými kličkami vyhýbá soupeřům a střílí na bránu. Puk se mu odráží od gólmana zpět na hokejku a druhá rána už míří do brány. Hosté si berou oddechový čas. Po skrumáži před domácí bránou končí puk v bráně poté, co Pilavka střílí ze středu. Galuška puk neviděl.

Dvou minutový trest domácích střídá opět dvou minutový trest domácích a toho hosté využívají. Skoumal tak srovnává stav na 3:3. Poté, co Litomyšl hraje v šesti hráčích (bez odpískání), zůstává zřejmě ten šestý ležet na ledě – zranění kolene. Chvíli na to dochází k pěstní výměně názorů u domácí brány. Hraje se sice v počtu 5 na 5, ale uděleny jsou 4 tresty. I další vzájemné vyloučení je po šarvátce. Následně poté zůstává po srážce v bráně ležet Koukal a Čikl. Čikl si odnáší tržnou ránu v obličeji, kdy je jasně vidět krev, ale soupeř je potrestán jen dvěma minutami. Faltus využívá přesilové hry v 37. minutě. Hosté ale srovnávají 38 sekund před koncem 2.třetiny při hře 4 na 4. 2setiny před koncem rozhodčí neuznává gól, poté, co hosté stojí v našem brankovišti.

Třetí třetina začíná veseleji pro Litomyšl. Skoumal opět při hře 4 na 4 posílá puk mezi betony Galušky. Kobza si odnáší desetiminutový trest za nesportovní chování. Ihned na to Pilavka doráží přihrávku od Švece zpoza brány a zvyšuje na 4:6. Domácí si také ještě připisují trest 2 +2 za hru vysokou holí a to v čase 52:49. Litomyšl si nečekaně dvakrát zahraje v šesti hráčích ( neodpískaně). Bereme si oddechový čas a na led nastupujeme bez brankaře. Hosté navíc hrají v oslabení. 5 + OK si připisuje Holík za seknutí hráče do rozkroku a chvíli na to OT za protesty a OK za pokračující protesty Starý. Slovan využívá přesilovky 1:41 před koncem utkání střelou od Pavlovského. 10 sekund před koncem jdou hosté do tří a Slovan má poslední možnost využít hru 6 na 3. Bohužel tři inkasované rány končí vždy mimo síť. Na konci utkání jsou uděleny ještě tresty Rajnohovi 2 +2 za hrubost a na straně hostí 2 minuty Zahradníkovi za hrubost a 2 minuty Vomočilovi za napadení. Zranění z průběhu zápasu si odnášejí ještě další 4 hráči. Nechyběly vyražené zuby, tržné rány či poraněná kolena. Konec utkání 5:6.

 

Slova trenéra pana Čikla po utkání:

Měli jsme dobře rozehraný zápas. Vedli jsme 3:1. Vše nasvědčovalo tomu, že to nějakým způsobem dotáhneme zase do konce, ale bohužel, když hrajeme více jak půl zápasu v oslabení, z toho jsou to tresty 4 minuty, 4 minuty, 10 za protesty proti rozhodčím, tak se ten zápas těžko uhrává. Ti kluci, co tam chodí na to oslabení, pak nemají sílu, aby to všechno dali poté do útoku. Prohráli jsme zápas, nic se neděje. Spíš se z toho musíme poučit a říct si, že ať si rozhodčí dělají co chtějí, my musíme myslet na svoji hru a hrát v pěti, protože v pěti máme sílu a ten zápas jsme schopni uhrát. Pokud se budeme rozčilovat a budeme nadávat rozhodčím, tak neuhrajeme vůbec nic. Takže na to si v pátek sedneme a ještě to probereme. Gratuluji soupeři a divákům děkuji za atmosféru.

Branky: 5:19 Čikl (Augustin, Faltus), 08:26 Fibrich (Augustin), 10:13 Augustin, 36:07 Faltus (Pavlovský, Rajnoha), 58:19 Pavlovský (Augustin, Rajnoha) – 1:13 Křesťan ( Vomočil), 12:45 Pilavka (Holík), 26:35 Skoumal (Holík), 39:22 Skoumal (Holík), 41:57 Skoumal (Holík), 48:45 Pilavka (Švec)

Rozhodčí: Kratochvíl – Schaffer, Louda

Vyloučení: 15  + OT (Kobza) – 16 + (5+OK Skoumal, OT + OK Starý)

Využití: 3:1   V oslabení: 0:0   Diváků: 328

 

Sestava SLOVAN: Turek, Galuška, Pokorný, Rajnoha, Kolařík, Schneider, Muselík, Janošek, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Fibrich, Čikl, Hajšman, Aulehla, Pavlovský

 

Sestava LITOMYŠL: Kalousek, Švec, Pazdera, Navrátil, Holík, Šklíba, Mečiár, Starý, Vytlačil, Jankovský, Křesťan, Jakubec, Voříšek, Skoumal, Kovář, Zahradník, Vomočil, Pilavka, Budina

Published by administrator