Úterý 23. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan i v deseti hráčích porazil Choceň

Slovan i v deseti hráčích porazil Choceň

Slovan i v deseti hráčích porazil Choceň

A mužstvo

HC SPARTAK CHOCEŇ – HC SLOVAN M.T.

2 : 5 (0:3, 1:1, 1:1)

 

Slovan přijel do Chocně s nízkým počtem hráčů a během utkání došlo navíc ještě ke zranění. I přes to si kluci vybojovali 3 body. Za zmínění také stojí dnešní postoj ke hře Petra Galušky, který se během zápasu často měnil v šestého hráče Slovanu. Mnohokrát jsme ho mohli vidět mimo bránu s pukem na holi ať už při rozehrávce či při vyhazování puku 🙂

Ve 4. minutě otevírá skóre Marek, který tečoval přihrávku od Augustina. V 6. minutě je Augustin faulován. Domácí jdou na necelých 6 sekund na trestnou lavici a Augustin přesilovku využívá střelou od modré. Dalším navýšením přispívá Faltus čistou střelou od modré.  Domácí se za celou třetinu dostávají jen k jedné vetší šanci, ale Galuška má tuto situaci pod kontrolou. Třetina končí za stavu 0:3.

Do druhé třetiny vstupuje Slovan s velkou šancí. Čikl přihrává Pavlovskému přímo před bránu, ale ten bohužel míjí prázdnou bránu. Ve 25. minutě Pokorný před bránou nahrává Čiklovi a ten posílá puk za povyjetého Koutského. V půli zápasu dochází ke zranění Kobzy, který se do hry zřejmě skrz naraženou ruku už nevrací. Navíc jsou hosté posláni do oslabení, z čehož domácí těží. Lukáš Pilař střílí z pravého kruhu mezi betony Galušky. Slovanu ubývají síly a Choceň se je snaží přebruslit. Nedostávají se však k žádné pořádné akci a třetina končí.

Třetí třetinu už hrajeme jen v deseti hráčích. Na led nastupujeme bez Kolaříka. Domácí se štěstím protlačují puk za záda gólmana ve 44. minutě. Galuška se snažil puk ještě udržet, ale puk už byl za brankovou čarou.  Po vyhraném bully Augustin střílí z pravého kruhu a zvyšuje stav na 2:5. Do konce třetiny si zahrajeme ještě jedno oslabení, které je důležité ubránit a daří se. Také hrajeme přesilovou hru 3na 5, ve které se ale už nic důležitého neděje. Konečný stav 2:5.

Slova trenéra pana Čikla po utkání:

Chci klukům poděkovat už jen proto, že jsme sem přijeli ve 12 lidech. Z toho Michal Maška pomohl z béčka a Pavel Vaňous z juniorky. Předvedl se jako velice dobrý hráč. Od druhé třetiny jsme měli zraněné další dva hráče, takže jsme dohrávali v deseti hráčích. Kluci to vítězství vybojovali. Jsem spokojený s těmi body, co máme a chci jen říct to, že doufám, že se dáme nějak dohromady. Snad se tým začne uzdravovat a vracet se. Samozřejmě chci poděkovat divákům, že přijeli a podpořili nás. Budeme bojovat dál.

Branky: 33:36 Pilař L. ( Maki, Kousalík), 43:06 Maki ( Jehlička. Pilař L.)  – 3:06 Marek (Augustin, Čikl), 5:08 Augustin (Schneider), 15:01 Faltus (Marek), 24:24 Čikl ( Pokorný, Marek), 45:09 Augustin (Pavlovský, Čikl)

Rozhodčí: Rulíček – Jiruška, Havel

Vyloučení: 5 : 3

Využití: 1:1   V oslabení: 0:0   Diváků: 301

Sestava SPARTAK: Koutský, Novák, Jehlička, Jankovský, Březka, Zobač, Skotar, Vantuch, Pilař M., Kousalík, Maki, Knytl, Pilař L., Bednář, Zavřel, Syrovec, Černý

Sestava SLOVAN: Galuška, Pokorný, Kolařík, Schneider, Kobza, Marek, Maška, Faltus, Augustin, Řehulka,Čikl, Vaňous, Pavlovský

Published by administrator